14:57 11.11.2015

У Києві спустили на воду головний катер серії "Гюрза-М" для ВМС України

2 хв читати
У Києві спустили на воду головний катер серії "Гюрза-М" для ВМС України

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначає, що вперше за два роки війни в Україні Військово-морські сили країни отримають нові бойові кораблі – 2 малих броньованих артилерійських катери класу "Гюрза-М", і головний катер сьогодні був спущений на воду.

"За два роки війни ми змогли значно підвищити бронетанковий потенціал наших Збройних сил, наша армія отримала нові танки, бронетранспортери, іншу бронетехніку, наші військові льотчики отримали модернізовані літаки і вперше протягом цих важких двох років війни наші військові моряки отримають два бойових кораблі", - сказав він, виступаючи в середу на церемонії спуску на воду катера на заводі "Ленінська кузня" в Києві.

О. Турчинов зазначив, що ці катери мають міцну броню, потужне бойове обладнання, можуть знаходити ворога і завдавати йому вогневого ураження, мають високу маневреність та швидкість. "Я хочу побажати екіпажу цього катера, щоб вони завжди перемагали ворога так само, як його завжди перемагатиме наша армія, наш великий народ", – наголосив він.

О. Турчинов зазначив, що тривалий час проект створення броньованого катера був заморожений тими, хто руйнував Збройні сили України, сектор безпеки і оборони держави".

Цей малий броньований артилерійський катер (МБАК) класу "Гюрза-М", побудований заводом "Ленінська кузня" на замовленням Міністерства оборони України згідно з державним контрактом, підписаним у жовтні 2014 року.

Катер призначений для охорони і оборони портів і морських або річкових комунікацій в межах територіальних морських вод, ізоляції ділянок морського (річкового) узбережжя, захисту судноплавства на прикордонних річках, сприяння Державній прикордонній службі посилення охорони державного кордону, участі в рятувальних операціях суден і літальних апаратів, для участі в операціях із боротьби з проявами піратства, незаконної міграції, контрабанди в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну і на річці Дунай, участі у миротворчих операціях ООН та інших завдань.

МБАК класу "Гюрза-М" заплановано запустити в серійне виробництво для потреб морських сил України. Цей катер відповідає європейським і НАТОвський стандартам.

Водотоннажність МБАК"Гюрза-М" - 51,1 тонни, крейсерська швидкість - 25 вузлів, екіпаж – 5 осіб, дальність автономного плавання – 900 миль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА