11:25 03.11.2015

ВАСУ отримав позов захисту Александрова і Єрофєєва про визнання їх військовополоненими, впродовж 3 днів буде вирішено питання відкриття провадження

2 хв читати
ВАСУ отримав позов захисту Александрова і Єрофєєва про визнання їх військовополоненими, впродовж 3 днів буде вирішено питання відкриття провадження

Вищий адміністративний суд України отримав позов захисту спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва з проханням визнати їх військовополоненими.

"Позов надійшов. Учора, 2 листопада, був переданий автоматизованою системою діловодства судді (система автоматизованого розподілу справ між суддями - ІФ). З моменту надходження позову впродовж трьох днів суддя має вирішити питання відкриття провадження", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Вищого адмінсуду у вівторок.

Як повідомлялося, 3 листопада адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська на засіданні Голосіїевського райсуду Києва заявила, що захист спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва подав позов до Вищого адміністративного суду України з проханням визнати їх військовополоненими.

"Було подано позов у Вищий адмінсуд. Відповідачем за цією позовною заявою є Україна в особі президента України Петра Порошенка. Крім того, третьою особою є Генпрокуратура, СБУ і Товариство Червоного Хреста України, що також визнає, що вони є військовополоненими і до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції, а не кримінальне переслідування", - сказала адвокат.

З огляду на це захист російських спецназівців ГРУ МО РФ просить Голосіївський райсуд відкласти розгляд їхньої справи до рішення ВАСУ. Крім того, адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу О.Александрову і Є.Єрофєєву з тримання під вартою на домашній арешт.

Також О. Соколовська клопотала про допит як свідків членів т. зв. "ЛНР" наявними доступними способами, наприклад у режимі скайп-конференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА