13:40 21.10.2015

ЄС надав сучасне обладнання вартістю понад EUR14 млн для майбутнього Національного навчального центру на Запорізькій АЕС

2 хв читати
ЄС надав сучасне обладнання вартістю понад EUR14 млн для майбутнього Національного навчального центру на Запорізькій АЕС

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський передав у вівторок на Запорізькій АЕС сучасне обладнання вартістю понад EUR14 млн від Європейського Союзу для Національного навчального центру, який відновить свою роботу у 2016 році при ЗАЕС, повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Національний навчальний центр, який фінансують Європейський Союз та уряд України, - це сучасна навчальна база для працівників атомних станцій, оснащена симулятором повномасштабного водо-водяного енергетичного реактора (ВВЕР)", - йдеться в повідомленні.

У 2016 році, коли центр повністю почне функціонувати, він проводитиме тренінги із застосуванням передового міжнародного досвіду для працівників водо-водяних енергетичних реакторів НАЕК "Енергоатом", які функціонують на чотирьох атомних електростанціях України.

Перший в Україні стимулятор ядерного енергоблоку при Національному навчальному центрі сприятиме проведенню тренінгів і підвищенню кваліфікації працівників АЕС. Центр надаватиме для навчання повний асортимент обладнання для симуляції роботи АЕС. Такі навчання поліпшать роботу обслуговуючого персоналу на встановленому обладнанні згідно з найвищими стандартами безпеки на АЕС.

Окрім навчання обслуговуючого персоналу АЕС, проект також започаткував систему навчання управлінського складу НАЕК "Енергоатом". Навчання управлінського складу на основі найкращих міжнародних практик допоможе перейняти принципи і методи роботи передових атомних операторів світу.

Як зазначено в повідомленні, об'єднані результати цих двох ключових елементів забезпечать українського атомного оператора "Енергоатом" засобами для реалізації енергетичної стратегії країни у сфері виробництва електроенергії на АЕС.

"Європейський Союз та Україна вважають, що навчальний центр є наріжним каменем нашої тривалої співпраці у сфері ядерної безпеки. Цим центром ЄС та Україна підтверджують свою спільну прихильність більш високій культурі ядерної безпеки у всьому світі", - заявив Я.Томбінський.

Урочисту церемонію передачі обладнання відвідав також заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік та президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.

Уряд України створив навчальний центр у Запоріжжі наприкінці 90-х років. Його робота була припинена на сім років. З підписанням угоди з ЄС у 2007 році проект було поновлено за рахунок ресурсів INSC. Загальний вклад ЄС для центру становить EUR14 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА