13:57 18.10.2015

Причиною трагедії поблизу Затоки стала низка порушень інструкцій, Кабмін ухвалив кілька рішень для системи порятунку на воді - Пивоварський

2 хв читати
Причиною трагедії поблизу Затоки стала низка порушень інструкцій, Кабмін ухвалив кілька рішень для системи порятунку на воді - Пивоварський

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури і ЖКГ України Андрій Пивоварський, який очолює урядову комісію з розслідування трагедії в Одеській області, де затонув прогулянковий катер, наголошує на необхідності зробити відповідні висновки з трагедії.

"Якби капітан, виходячи в море, дотримувався всіх інструкцій, на судні не було б 36 осіб. Було б 12 пасажирів і троє членів екіпажу. Важливо зрозуміти, що плота, який витримав 14 людей, було б потенційно достатньо, щоб врятувати всіх, якби не було перевантаження", - сказав А.Пивоварський на брифінгу в неділю в Будинку уряду.

Він також додав, що крім того, що судно було перевантажене, воно вийшло в море не з того місця, з якого мало виходити, що також є порушенням інструкцій.

Міністр повідомив, що на проведеному в неділю вранці позачерговому засіданні уряду було ухвалено кілька важливих рішень для системи порятунку на воді, і Міністерство інфраструктури підготує пропозиції щодо закупівлі нової додаткової техніки для порятунку людей на морі й на річці. Пропозиції внесуть на розгляд уряду в середу, 21 жовтня.

Також на цьому засіданні, зазначив А.Пивоварський, члени Кабінету Міністрів розглянуть фінансовий план Адміністрації морських портів України на 2016 рік. Мінінфраструктури планує, що закупівля всіх цих необхідних рятувальних засобів буде внесена до цього фінплану.

"Я вдячний всім рятувальникам. Враховуючи, що температура води була в районі 10 градусів, якби вони не відреагували швидко та вчасно, жертв було б набагато більше. Те, що було врятовано стільки людей - це результат навчань, які відбулися кілька місяців тому в Одеському регіоні", - наголосив міністр.

А.Пивоварський нагадаємо, на борту прогулянкового катера Іволга, який у суботу вранці вийшов в акваторію Чорного моря біля міста Білгород-Дністровський, за попередніми даними було 36 осіб.

О 15:38 17 жовтня катер перекинувся. Врятувати вдалося 22 людини, знайдено 14 тіл загиблих.

За інформацією Реєстру судноплавства України катер мав дійсні документи, що дозволяють перевозити 12 пасажирів і трьох членів екіпажу. Тобто судно було перевантажене більше ніж удвічі. За попередніми даними, саме це і стало причиною трагедії.

А.Пивоварський повідомив, що капітана судна затримали, а власник, незважаючи на повідомлення в ЗМІ про те, що він зник, "перебуває на місці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА