14:05 12.10.2015

Генпрокуратура здійснює перевірку заступника генпрокурора Каська за зверненням двох депутатів у справах Злочевського і Тищенко

2 хв читати
Генпрокуратура здійснює перевірку заступника генпрокурора Каська за зверненням двох депутатів у справах Злочевського і Тищенко

У Генеральній прокуратурі України відбувається перевірка за депутатськими зверненнями Тетяни Чорновол та Віктора Кривенка стосовно заступника генерального прокурора України Віталія Каська у справах екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського та екс-керівника управління МВС України щодо повернення активів Олени Тищенко.

Як повідомило в понеділок управління зі зв'язків із громадськістю Генеральної прокуратури України, перевірку здійснює управління внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури.

"Зазначене управління спільно з іншими структурними підрозділами Генеральної прокуратури України здійснює перевірку за зверненням народного депутата України Т.Чорновол щодо неправомірних, на її думку, дій заступника генерального прокурора України В.Каська, які полягають у повідомленні Високого суду Англії про відсутність кримінального провадження стосовно М.Злочевського (екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського -ІФ), що дало змогу розморозити та вивести на кіпрський рахунок EUR27 млн, а також блокуванні процесуальних дій із повернення $80,5 млн С.Курченка, незаконно виведених з України та заарештованих у Латвії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Генпрокуратурі зазначають, що управління внутрішньої безпеки здійснює перевірку за зверненням народного депутата України В.Кривенка щодо правомірності повідомлення заступником генпрокурора України В.Каськом про порушення кримінального провадження стосовно колишнього начальника управління МВС України Олени Тищенко.

"Перевірка за зазначеними депутатськими зверненнями здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Водночас Генеральна прокуратура спростувала інформацію, поширену ЗМІ з посиланням на народного депутата України з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка, щодо проведення службової перевірки стосовно В.Каська за фактом розмороження у Великій Британії $23 млн екс-міністра екології Г.Злочевського.

"Генпрокуратура офіційно інформує, що жодної службової перевірки стосовно заступника генерального прокурора України В.Каська управління внутрішньої безпеки і захисту працівників прокуратури не здійснювало і не здійснює", - поінформувала Генпрокуратура.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА