12:46 03.10.2015

Сили АТО в Луганській області визначили маршрути і місця дислокації для відведення озброєння менше за 100 мм – прес-офіцер

2 хв читати
Сили АТО в Луганській області визначили маршрути і місця дислокації для відведення озброєння менше за 100 мм – прес-офіцер

Українська сторона в суботу, 3 жовтня, починає відведення озброєння калібром менше за 100 мм, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Починаючи з 3 жовтня, як і заявив раніше президент України – головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко, починається відведення озброєння і техніки калібром менше за 100 мм. Цей процес відбуватиметься у визначені Мінськими домовленостями терміни і поетапно", - сказав В.Селезньов у суботу.

За його словами, наразі складаються списки, "узгоджуються ці питання з ОБСЄ".

"Процес відведення проходитиме за умови повного контролю з боку міжнародних спостерігачів і за умови дотримання режиму припинення вогню", - наголосив представник Генштабу.

У свою чергу прес-офіцер АТО в Луганській області Руслан Ткачук повідомив, що українські сили зараз в очікуванні наказу про відведення озброєння. "Станом на 11.00 3 жовтня сили АТО перебувають на оборонних позиціях і очікують сигналу про відведення озброєння. Підрозділам визначено відповідні маршрути та райони дислокації", - сказав він агентству.

Відповідаючи на прохання деталізувати цей процес, Р.Ткачук сказав: "наприклад, бойовий розрахунок мінометів калібром 80 мм для отримання відповідного сигналу буде згорнутий протягом трьох хвилин... У рамках процесу буде відведено танки, артилерію, міномети".

Напередодні після переговорів у Парижі президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менше за 100 мм з лінії зіткнення сторін на Донбасі у суботу, 3 жовтня. За його словами, лідери країн "нормандського формату" домовилися, що відведення легких озброєнь має відбуватися 41 добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА