10:02 23.09.2015

Служба експортного контролю РФ обмежує постачання дизпалива "Роснефти" до України

2 хв читати
Служба експортного контролю РФ обмежує постачання дизпалива "Роснефти" до України

Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ (ФСТЕК) обмежує постачання дизельного палива до України, повідомляється в листах "Роснефти" на адресу українських покупців, текст яких має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

"Митний орган відмовив у випуску декларації (на партію палива, що постачається на адресу українського контрагента – ІФ) і направив запит на надання дозволу ФСТЕК. Крім цього, 9 вересня 2015 року ФСТЕК направила в адресу ВАТ "НК "Роснефть" повідомлення про введення дозвільного порядку вивезення до України паливно-мастильних матеріалів, зокрема дизпалива", – зазначено в листах.

Декларована держорганами РФ мета обмежень – не допустити використання російського палива Збройними силами України.

На думку директора консалтингової групи "А-95" (Київ) Сергія Куюна, обмеження постачань дизпалива з РФ може призвести до "ресурсного дискомфорту" на період переорієнтації ринку.

"У поточному році на частку російських поставок припадає 30% ринку дизпалива. Фактичне блокування експорту дизпалива в Україну може призвести до певного ресурсного дискомфорту на час переорієнтації на інші джерела поставок, перш за все, на Білорусь, яка сильно скоротила експорт в Україну в 2015 році (насамперед через активізацію російських виробників). Також можлива корекція цін, оскільки російське дизпаливо є найдешевшим на ринку і буде замінено більш дорогими ресурсами з альтернативних джерел", - зазначив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна". Він також зазначив, що наразі запаси дизпалива на внутрішньому ринку надлишкові.

Як повідомлялося, за підсумками січня-серпня РФ поставила до України 1,01 млн тонн дизпалива, посівши другу позицію серед постачальників такого палива після Білорусі. З РФ постачається продукція Саратівського і Рязанського НПЗ (Роснефть), Волгоградського НПЗ (Лукойл) і Орського НПЗ (РуссНефть).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА