15:16 17.09.2015

"Нафтогаз" має до 15 грудня подати на оцінку МЕРТ проекти під китайський кредит

1 хв читати
"Нафтогаз" має до 15 грудня подати на оцінку МЕРТ проекти під китайський кредит

НАК "Нафтогаз України" до 15 грудня 2015 року доручено направити до Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) проектні пропозиції, фінансування яких передбачається за рахунок кредиту Державного банку розвитку Китаю (China Development Bank Corporation).

Відповідне рішення закріплено згідно з наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості №584 від 9 вересня 2015 року, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".

МЕРТ проведе оцінку економічної ефективності проектів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" у грудні 2012 року підписав кредитну угоду з Державним банком розвитку Китаю про залучення $3,656 млрд під держгарантії для реалізації проектів заміщення газу вугіллям - технологій водовугільного палива та будівництва заводів газифікації вугілля. Термін дії кредитної лінії – 19 років, вартість обслуговування - $2,396 млрд.

Пізніше Україна запропонувала розширити цільове призначення використання кредиту і отримала від китайської сторони принципову згоду.

Фінансування заплановано направити на будівництво установок з виробництва синтез-газу з вугілля, реконструкції державних і великих комунальних теплоелектростанцій з метою їх переведення з газу на вугілля в центральному, західному та південному регіонах України, а також реалізація нафтогазових проектів (будівництво інтерконектора, оновлення парку бурових верстатів "Укргазвидобування", модернізація Шебелинського ГПЗ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА