16:11 01.09.2015

Гуменюк не визнає своєї провини - адвокат

2 хв читати
Гуменюк не визнає своєї провини - адвокат

Адвокат учасника протестів біля стін Верховної Ради Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у тому, що він кинув у правоохоронців бойову гранату, що спричинило загибель і поранення нацгвардійців, Сидір Кізін стверджує, що його підзахисний не визнає своєї провини, ніяких доказів того, що саме він кинув гранату немає

"Так, він був на площі... На цьому етапі він себе винним не визнає", - заявив С.Кізін на прес-конференції в Києві у вівторок.

За словами адвоката, ніяких доказів того, що саме його підзахисний кинув гранату, немає. "Ніяких доказів того, що він кидав гранату, немає, а в протоколі зазначено, що у нього не вилучали жодних вибухонебезпечних предметів",- сказав С.Кізін.

Захисник розповів, що його підзахисний є учасником АТО і тільки повернувся із зони бойових дій. За його словами, правоохоронці затримали І.Гуменюка не на площі Конституції, де і відбувалися сутички, а в метрополітені, після затримання був побитий.

Захисник стверджує, що правоохоронці вимагали від І.Гуменюка визнати, що він є представником партії "Свобода".

"Юридично, (у протоколі - ІФ) він був затриманий о 20:00, а Аваков (глава МВС Арсен Аваков - ІФ) про це повідомив кількома годинами раніше", - заявив С.Кізін.

Він додав, що бачив протокол допиту, в якому його підзахисний, пославшись на тиск із боку слідства, утримався від надання свідчень.

"У мене є протокол допиту, в якому він (І.Гуменюк - ІФ) зазначає, що його били і змушували свідчити. На цьому етапі він себе винним не визнає, ніяких доказів того, що він кидав гранату, немає", - наголосив адвокат.

Відповідаючи на запитання про те, коли І.Гуменюку обиратимуть запобіжний захід, він сказав, що наразі про це не відомо.

"Судячи з тяжкості статті, немає сумнівів, що міліція і прокуратура вимагатимуть взяття його під варту", - зазначив захисник.

Водночас, як стверджує С.Кізін, підстав для подання про обрання такого запобіжного заходу, немає.

"У нього не було вилучено ніяких предметів, про які говорить А.Аваков. МВС замість того, щоб наповнювати справу... наповнює інформаційний простір", - висловив думку адвокат.

С.Кізін звернув увагу на те, що заяви політиків, зокрема вищого керівництва держави, про провину його підзахисного є прямим порушенням Конституції, суперечать презумпції невинуватості та є тиском на слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА