16:40 21.08.2015

СБУ: Затримано корегувальника обстрілу Сартани - співробітника пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Донецькій області

1 хв читати
СБУ: Затримано корегувальника обстрілу Сартани - співробітника пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Донецькій області

Служба безпеки України встановила осіб, причетних до обстрілу мирних жителів селища Сартана (Донецька обл.): керував обстрілом бойовик, а коригував вогонь з Маріуполя співробітник пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Донецькій області. Корегувальника затримано.

"Безпосередньо керував обстрілом бойовик з позивним "Жарик". Коригував вогонь з Маріуполя, обстрілював мирні приміщення своїх сусідів житель Сартани - службовець пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Донецькій області. Він надавав інформацію про цілі обстрілу з Маріуполя, куди прибув напередодні", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Співробітники СБУ затримали коригувальника вогню 20 серпня.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

Як повідомлялося, внаслідок обстрілу Сартани бойовиками з 16 на 17 серпня троє людей загинули, поранення дістаи ще п'ятеро мирних жителів, зокрема 10-річна дитина. Отримали пошкодження понад 50 житлових будинків і господарських приміщень.

За даними прокуратури Донецької області в середу з посиланням на проміжні результати досудового слідства, селище Сартана було обстріляно з самохідних артилерійських установок, що перебували в 12 км на схід, тобто з непідконтрольної території Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА