16:14 22.07.2015

Порошенко: я не пацифіст, а ЗС України готові дати відсіч агресору, але мирний план врегулювання ситуації на Донбасі залишається пріоритетним

2 хв читати
Порошенко: я не пацифіст, а ЗС України готові дати відсіч агресору, але мирний план врегулювання ситуації на Донбасі залишається пріоритетним

Президент України Петро Порошенко знову заявляє, що мирний план врегулювання ситуації на сході країни є для нього пріоритетним.

"Мій мирний план, підтриманий усім світом, українським народом, мешканцями Донбасу є для мене пріоритетом. Київ є "столицею світу", "столицею війни" є Москва. Але весь світ зараз із Києвом, з нами, з Україною", - заявив П. Порошенко в середу в Сєверодонецьку з нагоди урочистостей, присвячених річниці визволення міста від бойовиків.

Президент наголосив, що українська влада робить все можливе для відновлення територіальної цілісності України. "Я хочу вас запевнити: я зараз докладаю всіх можливих і неможливих зусиль для того, щоб домогтися перемоги і відновлення територіальної цілісності України політико-дипломатичним шляхом. Звичайно ж я не пацифіст, а наша армія готова тримати оборону і дати відсіч агресору", - сказав глава Української держави.

"Це вони прийшли на нашу землю, і вони мать піти, а ми маємо повернути собі окуповану частину України. Донбас є і буде українським, він буде вільно говорити українською і російською мовами", - заявив П. Порошенко.

Після цього глава держави взяв участь в урочистому відкритті пам'ятника полковнику Нацгвардії України Олександру Радієвському.

Командир в/ч 3011 Нацгвардії України полковник Олександр Радієвський загинув 23 липня 2014 року під час операції зі звільнення Лисичанська. Разом з бійцями він потрапив у засідку на мосту між Сєверодонецьком і Лисичанськом. За день до загибелі полковник звільняв Сєверодонецьк. Згідно з указом президента України О. Радієвскому було присвоєно військове звання генерал-майора (посмертно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА