10:27 21.07.2015

Голова Закарпатської області Москаль заявляє про відкриття справи за статтею "бандитизм" за фактом безчинства місцевого "Правого сектора"

3 хв читати
Голова Закарпатської області Москаль заявляє про відкриття справи за статтею "бандитизм" за фактом безчинства місцевого "Правого сектора"

Дії представників закарпатського "Правого сектора", що влаштували стрілянину в Мукачевому, кваліфікуються як бандитизм, підозрюються 13 людей, повідомив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Як повідомляється на сайті Г. Москаля, підозрювані - віком від 18 до 39 років, 12 з них - закарпатці, один - житель м. Слов'янськ (Донецька обл.) Більшість з них досі переховуються в лісах Закарпаття.

За його даними, відкрито кримінальне провадження за ст 257 Кримінального кодексу України (бандитизм). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

г. Москаль також зазначив про те, що інцидент у Мукачевому – "лише верхівка айсберга". "До цього вони з метою наживи викрадали і катували людей, вимагали гроші у підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, зокрема автомати, кулемети і гранатомети. Фактично це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел", - наголошує голова ОДА.

Він додав, що в міліції вже є купа заяв від потерпілих, які раніше боялися офіційно звертатися до правоохоронних органів або не вірили, що їх притягнуть до відповідальності.

Як повідомлялося, 11 липня р. у Мукачевому (Закарпатська обл.) відбулася перестрілка з участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланьо, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, у результаті перестрілки загинули до 5 осіб, до 14 були поранені.

За інформацією МВС, близько 10 бійців "Правого сектора" раніше переховувалися в лісовому масиві в околицях Мукачева, двоє були направлені до лікарні. 16 липня в СБУ повідомили, що залишилося розшукати щістьох збройних членів руху "Правий сектор" на території Мукачівського району.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М. Ланьо, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М. Ланьо. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентарія Віктора Балоги.

Народні депутати України на засіданні 14 липня прийняли постанову про створення ТСК з розслідування обставин конфлікту. ТСК очолив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. До складу комісії делегували своїх представників усі депутатські фракції і групи.

З вечора 11 липня під Адміністрацією президента у Києві тривала нечисленна акція представників і прибіників "Правого сектора".

Лідер "Правого сектора", народний депутат Дмитро Ярош 17 липня заявив, що він не закликав бійців організації, які переховуються в Мукачевому, здаватися, оскільки не вірить у гарантії безпеки, а в разі виконання наказу силовиками щодо їх ліквідації "Правий сектор" залишає за собою право захищати своїх бійців.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА