16:57 17.07.2015

Депутат Ланьо не планує виїжджати з України і співпрацює з прокуратурою як свідок - заява "Волі народу"

2 хв читати
Депутат Ланьо не планує виїжджати з України і співпрацює з прокуратурою як свідок - заява "Волі народу"

Народний депутат України Михайло Ланьо (група "Воля народу") перебуває в Україні й не має наміру залишати її територію, він свідчив прокуратурі як свідок, заявляють у депутатській групі "Воля народу".

"Враховуючи останні публікації в ЗМІ, народний депутат України Михайло Ланьо заявляє, що перебуває на території України та не планує її залишати", - йдеться в офіційній заяві групи, поширеній її прес-службою в п'ятницю.

У заяві також зазначено, що М.Ланьо "всіляко сприяє слідству щодо подій у Мукачевому, надав прокуратурі свідчення як свідок, відпрацював сесійний тиждень у Верховній Раді й зараз перебуває в Мукачевому".

Раніше в п'ятницю в Державній прикордонній службі України заявили, що М.Ланьо передумав їхати за кордон після того, як прибув на пункт пропуску "Тиса".

"Він прибув на пункт пропуску "Тиса". У пункті пропуску "Тиса" було проведено перевірку документів, ідентифікацію особи. Депутат передумав і просився назад на територію України", - заявив перший заступник керівника Держприкордонслужби Василь Серватюк під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій у Мукачевому минулих вихідних.

Раніше М.Ланьо розповів "Українській правді", що прикордонники відмовилися випускати його з країни на пункті пропуску "Чоп", через який він "віз сім'ю на море в Італію". За словами нардепа, прикордонники відмовилися його випускати нібито через те, що "не працює комп'ютер", після чого він поїхав у прокуратуру з'ясовувати ситуацію.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до М.Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, внаслідок перестрілки загинуло до чотирьох людей, близько 14 були поранені.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М.Ланем, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М.Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

Народні депутати України на засіданні у вівторок ухвалили постанову про створення ТСК з розслідування обставин конфлікту. ТСК очолив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. До складу комісії делегували своїх представників усі депутатські фракції та групи.

П.Порошенко після цих подій змінив керівництво Закарпатської області та начальників обласних управлінь силових структур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА