11:16 15.07.2015

В АП та СБУ запевнили іноземних послів в об'єктивному розслідуванні ситуації в Мукачевому та недопущенні дестабілізації

2 хв читати
В АП та СБУ запевнили іноземних послів в об'єктивному розслідуванні ситуації в Мукачевому та недопущенні дестабілізації

Українська сторона запевнила послів дипломатичних місій, акредитованих в Україні, в неупередженому розслідуванні конфлікту в Мукачевому (Закарпатська обл.) та недопущенні подальшої дестабілізації ситуації.

Як повідомляється на сайті президента України, у вівторок заступник голови адміністрації президента України Андрій Таранов, міністр закордонних справ Павло Клімкін та голова Служби безпеки України Василь Грицак провели зустріч із керівниками дипломатичних місій, акредитованими в Україні. Вони повідомили дипломатам про дії влади із забезпечення стабільності ситуації у зв'язку з подіями в Мукачевому.

За словами заступника голови АП А.Таранова, буде проведено ретельне та принципове розслідування всіх обставин того, що сталося, потім буде зроблено кадрові висновки. "Жодні зв’язки у владі або представницькі мандати не дадуть можливості нікому уникнути відповідальності", - наголосив він.

Заступник голови АП особливо зазначив: "Буде задіяно всі можливості правоохоронних органів для боротьби проти чорного ринку, контрабанди, корупції. Жодна політична сила не матиме збройних формувань. Жодних воєнізованих підрозділів не буде на вулицях мирних місць України".

Глава СБУ В.Грицак детально поінформував про хід подій у Мукачевому 11 липня, про дії правоохоронних органів та роль у цих подіях представників "Правого сектора". За його даними, за останні дні проведено понад 40 обшуків, під час яких вилучено вогнепальну зброю та інші докази, які свідчать про причетність до злочинної діяльності. Крім того, затримано чотирьох осіб, які брали участь у тих подіях. Генеральна прокуратура розслідує три кримінальні провадження за фактами цих подій.

"Бандити, які вчинили кримінальні злочини, не мають права ховатися за спинами українських патріотів, які брали участь у конфлікті на Донбасі, в Революції гідності", - наголосив глава СБУ.

Він також заявив: "Спільно з Міністерством внутрішніх справ, Національною гвардією, Генеральною прокуратурою СБУ зробить усе можливе, щоб ситуація в Україні залишалася стабільною". За його словами, вживають вичерпних заходів для з'ясування ситуації, зокрема, щоб розібратися з каналами та особами, причетними до контрабандної діяльності в Закарпатській області.

"Збройні розбірки, незалежно від того, хто в них бере участь, дискредитують справжніх патріотів України, що в умовах зовнішньої агресії є вкрай неприпустимим", - підсумував глава СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА