09:28 09.07.2015

Суд відпустив під заставу заступника прокурора Київської області та заступника голови ДСУ генпрокуратури, заявляє Парубій

2 хв читати
Суд відпустив під заставу заступника прокурора Київської області та заступника голови ДСУ генпрокуратури, заявляє Парубій

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про звільнення під заставу затриманих раніше за підозрою в корупції заступника керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакына і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, і обурений цим фактом.

"Переконаний, що судді, які прийняли рішення відпустити під заставу заступника прокурора Київської області та чиновника Генпрокуратури, мають бути відсторонені від роботи", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі" Facebook".

"Я направив відповідне звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Переконаний, що проти таких суддів і таких рішень має бути проведене розслідування", - додав А. Парубій.

Кілька ЗМІ у середу також повідомили, зокрема, що за В. Шапакіна внесено заставу в розмірі 3,2 млн грн і звільнено з-під варти.

Як повідомлялося, раніше народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм розповів про затримання в Києві В. Шапакіна та О Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. "За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис., а також коштовності та цінні папери. Зокрема, під час обшуку в кабінеті Шапакіна було знайдено $130 тис., $30 тис., а також EUR 22 тис. в будинку, $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вклади на 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. Під час обшуку в Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів", - розповів він.

У вівторок уночі Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт В. Шапакіна та О. Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що Печерський суд Києва призначив дуже маленьку суму застави для затриманих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА