13:23 24.06.2015

Електронна система перепусток у зоні АТО почне працювати з 7 липня - Турчинов

1 хв читати
Електронна система перепусток у зоні АТО почне працювати з 7 липня - Турчинов

Наразі триває завершальний етап переходу на електронну систему пропускного режиму в зоні АТО, і вона запрацює в першій декаді липня, сказав секретар РНБО України Олександр Турчинов.

"На пропускних пунктах у зоні АТО з 7 липня поточного року буде введена електронна система пропускного режиму", - сказав О.Турчинов під час проведення наради з питань пропускного режиму через лінію зіткнення в зоні АТО.

Він пояснив, що для отримання перепусток громадянам не треба буде безпосередньо контактувати з тими, хто дає дозвіл.

За словами секретаря РНБО України, заяву можна буде подати звичайною або електронною поштою чи заповнити бланк у координаційних центрах, "залишивши заявку в спеціальній скриньці". Заявки громадян автоматично перевірятимуться у базах силовиків на предмет "скоювання кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях або співпраці з сепаратистами".

"У разі підтвердження цієї інформації причетних до злочинів заарештовуватимуть під час перетину блокпостів", - зазначив секретар РНБО, додавши, що громадяни, які пройдуть електронну перевірку, отримавши відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости, пред'явивши тільки паспорт громадянина України.

На думку О.Турчинова, "нова система пропускного режиму в зоні АТО буде дієвою і ефективною, дасть змогу як повністю позбутися черг на пропускних пунктах, так і подолати корупцію під час видачі перепусток".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА