19:43 02.06.2015

Президент доручив прем'єру опрацювати питання щодо проведення в Україні Євробаскет-2017 - ФБУ

2 хв читати
Президент доручив прем'єру опрацювати питання щодо проведення в Україні Євробаскет-2017 - ФБУ

Президент України Петро Порошенко своїм листом від 27 травня доручив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку терміново опрацювати питання щодо проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2017 року в Україні, повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

"Зважаючи на важливість підвищення міжнародного авторитету держави та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2017 року з баскетболу, прошу терміново опрацювати питання щодо проведення згаданих змагань, передбачивши у тому числі зміни і доповнення до указу президента від 09.02.2012 №74 "Про заходи щодо підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу", та про стан підготовки Євробаскет-2017 поінформувати мене особисто", - йдеться в листі глави держави, розміщеному у вівторок на офіційному сайті ФБУ.

28 травня новим президентом ФБУ було обрано Михайла Бродського, який змінив на цій посаді Олександра Волкова. Новий керівник Федерації баскетболу озвучив ідею щодо проведення в Україні матчів однієї з чотирьох груп Євробаскету-2017.

Як повідомлялося, 13 червня Рада ФІБА-Європа ухвалила рішення перенести Євробаскет-2015, право на проведення якого Україна здобула в грудні 2011 року, з України до іншої країни чи країн. Крім того, Рада ФІБА-Європа натомість вирішила надати Україні пріоритетне право приймати Євробаскет у 2017 році за наявності бажання та необхідних можливостей.

7 липня 2014 року президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом ФІБА-Європа Тургаєм Демірелем висловив сподівання, що в 2017 році Україна зможе забезпечити проведення чемпіонату Європи з баскетболу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА