13:24 08.04.2015

Японія підтвердила надання 108 млрд ієн на реконструкцію БСА, підписання кредитугоди - максимум через 2 місяці - гендиректор "Київводоканалу"

1 хв читати
Японія підтвердила надання 108 млрд ієн на реконструкцію БСА, підписання кредитугоди - максимум через 2 місяці - гендиректор "Київводоканалу"

Уряд Японії підтвердив намір про надання Україні кредитних коштів у розмірі 108 млрд єн на реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) в Києві.

Такі дані з посиланням на оперативну інформацію від посольства Японії в Україні про схвалення так званого "pledge" (поруки) повідомив голова правління-генеральний директор ПАТ "АК "Київводоканал" Андрій Білик під час "круглого столу" "Водопостачання у Києві: виробничі витрати і складові тарифів" в Києві в середу.

"Це офіційне підтвердження намірів уряду Японії підтримати фінансування проекту реконструкції Бортницької станції аерації в обсязі 108 млрд єн", - сказав він.

При цьому А. Білик зазначив, що досягнуті домовленості - важливий етап у рамках проекту реконструкції БСА, вони передують підписанню міжурядової кредитної угоди.

"Фактично від схвалення та оприлюднення цього pledge до фактичного підписання міжурядової кредитної угоди мине не більше двох місяців", - додав він.

А. Білик наголосив, що надання Японією "Київводоканалу" позикових коштів жодним чином не позначиться на зростанні тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для киян.

"Цей кредит - найбільший кредит у комунальну галузь на території Східної Європи. водночас він жодним чином не позначиться на тарифі у найближчий період, оскільки фінансові умови є унікальними і є 10 років кредитних канікул. Тобто, збільшення тарифу у зв'язку з кредитними зобов'язаннями компанії буде нульовим", - сказав він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА