11:02 08.04.2015

Квіташвілі призначить директором Інституту раку в. о. директора Колесник, яка перемогла на виборах

2 хв читати
Квіташвілі призначить директором Інституту раку в. о. директора Колесник, яка перемогла на виборах

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі прийняв рішення призначити керівником Національного інституту раку (НІР) Олену Колесник, яка перемогла на відкритих виборах директора.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, таке рішення міністр прийняв за результатами відкритого відбору претендентів на цю посаду.

Відповідно до чинного законодавства, МОЗ України повинне буде погодити кандидатуру О.Колесник із місцевою владою. Листа з відповідним клопотанням надіслано голові Київської міськдержадміністрації Віталієві Кличку, потім, після погоджувальних процедур О.Квіташвілі підпише відповідний наказ МОЗ про призначення.

Як повідомлялося, О.Колесник на відкритих виборах директора Інституту раку, що відбувалися 3 квітня, набрала найбільшу кількість голосів. Загалом у виборах брали участь 688 працівників інституту. О.Колесник набрала 472 голоси, Дмитро Осинський, головний онколог Києва - 166, Юрій Думанський, ректор Донецького національного медуніверситету - 33, Іван Тодуров, хірург-трансплантолог та рідний брат директора Київського міського центру серця - 14.

Раніше за результатами рейтингового голосування МОЗ під час відкритого відбору протягом 26-27 березня відібрало чотирьох із 18 претендентів на посаду керівника НІР. Колишній директор НІР Ігор Щепотін також брав участь у конкурсі.

МОЗ ухвалило рішення не подовжувати контракту з І.Щепотіним після отримання результатів проведеної в 2014 році комплексної позапланової перевірки діяльності Інституту раку, ініційованої тодішнім міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм. Перевірка виявила 43 порушення. Серед них, зокрема, порушення, пов'язані з акредитацією медичного закладу, а також ліцензуванням фахівців із восьми спеціальностей, порушення температурного режиму зберігання деяких препаратів, факти завищення вартості проектних робіт із реконструкції деяких корпусів інституту на загальну суму понад 500 млн грн, із завищенням вартості оплати робіт і послуг, низка порушень, пов'язаних із проведенням на базі інституту клінічних досліджень, а також відсутність локальних медичних протоколів щодо низки захворювань. Окрім того, в інституті не було встановлено і не було введено в дію високоточне радіохірургічне обладнання вартістю 42 млн грн, закуплене в 2011 році. В результаті перевірки також виявлено факти допуску до медичної практики лікарів без відповідних сертифікатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА