09:51 01.04.2015

Літаки Ан-32 в Україні не зникали - Міноборони Індії

2 хв читати
Літаки Ан-32 в Україні не зникали - Міноборони Індії

Міністерство оборони Індії спростувало повідомлення, що Україна не повернула індійським ВПС п'ять військово-транспортних літаків Ан-32 після модернізації.

"Повідомлення в ЗМІ про індійські військові літаки, зниклі під час модернізації, безпідставні. І це підтверджено ВПС Індії. Остання партія з п'яти Ан-32, які були спрямовані на Україну для ремонту, на заводі в Україні", — зазначено в повідомленні Міноборони Індії, розміщеному на офіційному сайті відомства.

У військовому відомстві Індії додали, що у процесі виконання угоди дійсно були затримки в модернізації літаків "через недоступність окремих компонентів, що є результатом тривалого політичного протистояння між Україною та Росією".

Як відомо, Індія та українське державне підприємство "Укрспецекспорт" уклали в 2009 році угоду, згідно з якою український "Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова" повинен був модернізувати 105 літаків Ан-32 індійських ВПС. Модернізація передбачала переважно заміну авіоніки (бортового радіоелектронного обладнання). Сума договору становила $400 млн, усі роботи мають бути виконані до 2017 року.

Наприкінці березня портал "Defense News" із посиланням на представника індійських ВПС повідомив, що з 40 літаків типу Ан-32, доставлених в Україну для ремонту, після призупинення виконання договору українською стороною до Індії було повернуто тільки 35 з них, а місце розташування інших п'яти літаків нібито було невідомим.

У ДП "Антонов" спростували такі повідомлення. Згідно з угодою 2009 р., уточнили в ДП, "40 літаків модернізуються на ДП "Завод 410 ГА" і 65 - в Індії, на заводі в Канпурі; дотепер завершено роботи щодо 35 літаків, які вже передано ВПС Індії; решта п’ять літаків підлягають доопрацюванню в Україні, розміщені в цехах ДП "Завод 410 ГА"; забезпечення літаків комплектуючими виконує ДП "Завод 410 ГА".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА