14:12 20.03.2015

Прихід іноземного інвестора може врятувати Миколаївський аеропорт від ліквідації - нардеп

2 хв читати
Прихід іноземного інвестора може врятувати Миколаївський аеропорт від ліквідації - нардеп

Міжнародний аеропорт "Миколаїв" може бути збережений у разі залучення до його розвитку іноземного інвестора, вважає народний депутат України від фракції "Блоку Петра Порошенка" Андрій Вадатурський.

"Ситуація навколо КП "Міжнародний аеропорт "Миколаїв" критична. Підприємство накопичило понад 30 млн грн боргу. У зв'язку з цим губернатор Миколаївської області звернувся до прем'єр-міністра України з проханням перевести Миколаївський аеропорт із комунальної в державну власність", - наводить слова А.Вадатурського прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Проте, на його думку, переведення аеропорту з комунальної в державну власність не вирішить питання погашення боргу та виплати заробітної плати його працівникам, оскільки в державному бюджеті відсутні кошти на ці потреби.

"Переведення Миколаївського аеропорту з комунальної в державну власність не допоможе вирішити його боргові проблеми. Але ми не можемо допустити ліквідації аеропорту в Миколаєві. На мій погляд, доцільним є залучення іноземних інвесторів, які зможуть відродити повноцінне функціонування Миколаївського аеропорту. Я вже розпочав роботу в напрямку пошуку потенційних інвесторів", - зазначив народний депутат.

Як повідомлялося, Міжнародний аеропорт "Миколаїв" 1 вересня 2014 року отримав сертифікат аеродрому і право на прийом-відправлення повітряних суден.

Раніше, в серпні 2014 року керівництво Миколаївської області ухвалило рішення реанімувати аеропорт.

КП "Міжнародний аеропорт "Миколаїв" має злітно-посадкову смугу завдовжки 2555 м і завширшки 44 м. Повідомлялося, що аеродром здатний приймати повітряні судна типу Ан-22, Іл-62, Іл-76 (з обмеженнями), Ту-154, Ту-134, Як-42 і класом нижче цілодобово.

Пасажирський термінал аеропорту має пропускну спроможність 400 людей на годину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА