10:23 24.02.2015

Президент нагородив орденом "За мужність" активіста Толмачова, який загинув унаслідок теракту в Харкові

1 хв читати
Президент нагородив орденом "За мужність" активіста Толмачова, який загинув унаслідок теракту в Харкові

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив відомого харківського громадського активіста Ігоря Толмачова орденом "За мужність" III ступеня за громадянську мужність, патріотизм та самовіддане служіння українському народові.

Відповідний указ розміщено на сайті глави держави у вівторок.

В. Толмачов був учасником ходи в Харкові з нагоди річниці перемоги Революції Гідності. Під час формування колони біля Палацу спорту прогримів вибух, унаслідок загинули він і підполковник міліції Вадим Рибальченко, який приїхав із міста Первомайська за завданням УВС організовувати супровід мітингу. Пізніше в лікарні помер 15-річний підліток і 18-річний студент - учасники ходи. У лікарнях Харкова залишаються дев’ятеро поранених.

Як написав у Facebook радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко, вибуховий пристрій було заховано в сніговому заметі. "У кучугурі снігу, розташованому біля дороги, яким мали пройти патріотично налаштовані харків'яни, заздалегідь було заховано вибуховий пристрій направленої дії, що керується дистанційно. Коли голова колони демонстрантів порівнялася з заметом, стався вибух", - повідомив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА