12:31 09.01.2015

Бойовики за ніч 34 рази обстріляли позиції сил АТО, загалом за добу зафіксовано 50 обстрілу - прес-центр

2 хв читати

Незаконні збройні формування (НЗФ) за минулу ніч здійснили 34 обстріли позицій українських військових у зоні проведення антитерористичної операції, повідомляє прес-центр АТО.

"Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції за минулу ніч суттєво ускладнилася. Незаконні озброєні формування, порушуючи режим припинення вогню, значно збільшили кількість обстрілів по позиціях сил АТО з важкого озброєння - мінометів, артилерії, зокрема з реактивних систем залпового вогню "Град". За ніч бойовики 34 рази обстріляли наших військових", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО на його сторінці в Facebook в п'ятницю вранці.

Найбільша активність терористів спостерігалася на донецькому напрямку, також збройні провокації зафіксовані на інших напрямках.

З мінометів бойовики двічі вели вогонь по донецькому аеропорту, населених пунктах Веселе, Тоненьке, Дослідне, Мар'їнка, Авдіївка, Гнутове, Новотошківське, двічі - у бік Красногорівки і тричі - у напрямку Пісків. Зі стрілецької зброї терористи обстріляли позиції сил АТО поблизу населених пунктів Мар'їнка, Нікішине, Кряківка і Рідкодуб.

Протягом ночі бойовики 9 разів здійснювали вогонь з артилерії, а ще 5 - з БМ-21 "Град". З артилерійських систем НЗФ обстріляли населені пункти Велико-Анадоль, Кам'янка, Жовтневе, двічі - Тоненьке і чотири рази - Гнутове, а з "Градів" - Павлопіль, Райгородку, Жовтневе та двічі Кримське.

Крім того, зазначають у прес-центрі, 8 разів зафіксовано проліт безпілотних літальних апаратів в небі над Денежніковим, Щербаком, Пантелеймонівкою, Щастям, Чмирівкою, Краматорськом і двічі - над Глінкою.

"Загалом за добу незаконні збройні формування 50 раз обстріляли позиції наших військових. Схоже, що черговий російський гумконвой привіз на Донбас не продукти харчування", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА