14:57 12.12.2014

США допоможуть українським активістам відновити пам'ятку - садибу Сікорського в Києві

2 хв читати
США допоможуть українським активістам відновити пам'ятку - садибу Сікорського в Києві

Американська сторона сприятиме українським активістам у відновленні пам'ятки - садиби відомого світового авіаконструктора Ігоря Сікорського в Києві на вул. Ярославів Вал.

"Дуже важливо зберігати та оберігати нашу історію і культуру, це важливо для наших дітей і майбутніх поколінь. Ігор Сікорський є дивним україно-американцем", - повідомив на брифінгу колишній американський конгресмен Джим Слеттері, який відвідав місце, де розташована пам'ятка.

Він нагадав, що В. Сікорський, який виїхав з України до США через переслідування, у 30-му році сконструював і запустив перший вертоліт.

"Він не лише творець і засновник вертольотів, він вніс величезний внесок у авіаконструкцію. В 1942 році саме посеред війни його компанія була єдиною компанією в світі, яка виробляла вертольоти. І коли почалася корейська війна, вертольоти Сікорського виконували дуже важливу роль, адже саме на них забирали поранених з поля бою. А пізніше президент Ейзенхауер став першим президентом, який скористався і сів у вертоліт Сікорського, в 60-х і 70-х роках вони використовувалися по всьому світу завдяки генію В. Сікорському", - додав американський політик.

Він запевнив, що всіляко сприятиме відновленню музею В. Сікорського. "Зокрема, сьогодні я буду зустрічатися з послом США в Україні і буду з ним про це говорити. Можливо, ми будемо розмовляти з компанією Сікорського до США, щоб вони теж безпосередньо сприяли відновленню цього музею", - сказав він.

Цей об'єкт перебуває на балансі державного підприємства "Готель Козацький" Міністерства оборони України і було передано в оренду Міжнародному благодійному фонду "Музей історії повітроплавства та авіації ім. Сікорського" на 49 років.

У 2013 році "Готель Козацький" подав позов до Госпсуду Києва про розірвання зазначеного договору оренди та передання орендованого майна підприємства. Суд задовольнив вимоги компанії, проте пізніше Київський апеляційний госпсуд скасував це рішення, а Вищий госпсуд України в грудні 2013 року його підтвердив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА