11:51 10.12.2014

ФДМ припинив біржовий продаж "Дніпроенерго", "Донбасенерго" та ОПЗ і призупинив - "Центренерго"

2 хв читати
ФДМ припинив біржовий продаж "Дніпроенерго", "Донбасенерго" та ОПЗ і призупинив - "Центренерго"

Фонд державного майна України припинив проведення біржових торгів із продажу 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", 25% ПАТ "Донбасенерго" та 5% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) і призупинив біржовий продаж 10% ПАТ "Центренерго".

Як зазначено в повідомленні в газеті "Відомості приватизації" в середу, відповідні накази ФДМ було ухвалено 8 грудня.

Оголошення про продаж цих пакетів було опубліковано 3 грудня, а торги призначено на останній тиждень поточного року.

Джерело в уряді уточнило, що рішення фонду ухвалені відповідно до доручень Кабінету Міністрів.

Прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 9 грудня заявив, що терміни проведення приватизації визначатимуть залежно від умов - чи дозволяють вони продати дорожче, залучити великих міжнародних інвесторів.

Окрім того, у затвердженій програмі діяльності Кабміну передбачено продаж пакетів акцій на міжнародних біржах у 2016-2017 роках.

Як повідомлялося, фонд минулого тижня призначив на 24 грудня на Українській міжбанківській валютній біржі торги 10% акцій "Центренерго" - останньої теплової енергогенерувальної компанії, в якій держава зберігає контроль, - з початковою ціною 257,6 млн грн.

Того самого дня, 24 грудня, на торги на фондовій біржі "Перспектива" планувалося виставити за початковою ціною 39,93 млн грн 5-відсотковий пакет акцій ОПЗ - одного з найбільших українських хімічних підприємств із щорічною виручкою останніми роками близько 5 млрд грн, конкурс із продажу контрольного пакета акцій якого планується у 2015 році.

Торги останніми держпакетами акцій "Донбасенерго" і "Дніпроенерго" в розмірі по 25% намічені були відповідно на 25 грудня на Східно-Європейській фондовій біржі і 30 грудня на Українській міжбанківській валютній біржі. Початкова ціна їх продажу - відповідно до 281,94 млн грн та 1 млрд 229,87 млн грн.

"Дніпроенерго" володіє та експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізькій та Запорізькій ТЕС сумарною встановленою потужністю 8,185 ГВт. Основний акціонер із 72,9% - приватний енергохолдинг "ДТЕК", що належить СКМ Ріната Ахметова.

"Донбасенерго" експлуатує Старобешівську та Слов'янську ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт. ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" 21 серпня 2013 року переміг у конкурсі з приватизації 60,773% акцій "Донбасенерго", запропонувавши за нього 718,92 млн грн за стартової ціни 641 млн грн.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі належить 78,3% акцій "Центренерго".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА