17:19 06.10.2014

Апеляційний суд заочно продовжив екс-беркутівцю Садовнику тримання під вартою до 25 листопада і скасував рішення Печерського суду про домашній арешт

2 хв читати
Апеляційний суд заочно продовжив екс-беркутівцю Садовнику тримання під вартою до 25 листопада і скасував рішення Печерського суду про домашній арешт

Апеляційний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому командиру роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при київському управлінні міліції Дмитру Садовнику до 25 листопада.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", при цьому сам Д.Садовник на засіданні суду в понеділок був відсутній.

Суд також скасував ухвалене раніше рішення Печерського районного суду Києва про зміну запобіжного заходу для Д.Садовника на не пов'язаний з триманням під вартою.

Адвокат Д.Садовника Сергій Вілков озвучив у суді версію, що причиною зникнення його підзахисного було викрадення. Він також не виключає, що Д.Садовника можуть убити. С.Вілков також послався на слова дружини Д.Садовника про те, що їй погрожували, і вона написала дві відповідні заяви до правоохоронних органів - про погрози їй та про викрадення її чоловіка.

У свою чергу представник державного обвинувачення Олексій Донський вважає озвучену С.Вілковим версію зникнення Д.Садовника неспроможною.

За його словами, нині прокуратура з'ясовує, яким чином Д.Садовник зміг під час перебування під домашнім арештом позбутися пристрою контролю за його місцезнаходженням, вмонтованого в браслет. "Коли правоохоронці потрапили до нього додому, там був лише пристрій без браслета, а без пристрою браслет працювати не може", - розповів О.Донський.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом масового розстрілу людей у Києві 18 і 20 лютого. У рамках розслідування було затримано деяких представників спецпідрозділу "Беркут", зокрема, командира роти та ще дво х міліціонерів, і доправлено до суду.

Усім їм було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, проте згодом колишньому командирові роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при столичному управлінні міліції Дмитру Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід із узяття під варту на домашній арешт. Генпрокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, але під час її розгляду в суді 25 вересня Д.Садовник заявив, що його адвокат захворів, і попросив суд перенести засідання. Суд призначив Д.Садовнику державного адвоката Ігоря Світличного і переніс розгляд апеляційної скарги на 26 вересня, проте цього дня І.Світличний заявив клопотання про перенесення слухання справи, щоб ознайомитися з апеляцією, а також повідомив, що сам Д.Садовник також перебуває на лікарняному і готується до операції, у зв'язку з чим колегія суддів Апеляційного суду Києва перенесла розгляд апеляції.

4 жовтня радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Д.Садовника оголошено в розшук у зв'язку з тим, що напередодні не повернувся додому о 23.00, тому вважається таким, що втік із-під домашнього арешту. Дружина Д.Садовника заявила, що в п'ятницю уранці він сказав їй, що йде в поліклініку перевірити здоров'я, і після цього з нею не зв'язувався.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА