17:33 10.10.2014

У МВС не мають офіційної інформації про перетин колишнім командиром "Беркуту" Садовником держкордону

2 хв читати
У МВС не мають офіційної інформації про перетин колишнім командиром "Беркуту" Садовником держкордону

У МВС немає офіційної інформації про перетин державного кордону України колишнім командиром спецполку "Беркут" Дмитром Садовником, підозрюваним у причетності до розстрілу людей на майдані Незалежності взимку цього року.

"Щодо Дмитра Садовника офіційної інформації ще немає. Факту перетину кордону немає", - завив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на брифінгу в Києві у п'ятницю.

При цьому він припустив, що якщо Д.Садовник і перетинав кордон, то нелегальним шляхом.

Відповідаючи на запитання про те, чи може ця людина перебувати в Криму, радник глави МВС зазначив: "Я не можу говорити, в Криму він чи ні".

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує карне провадження за фактом масового розстрілу людей у Києві 18 і 20 лютого. У рамках розслідування було затримано представників спецпідрозділу "Беркут", зокрема, командира роти й ще двох міліціонерів, та доправлено їх до суду.

Усім їм було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, проте згодом колишньому командирові роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при столичному управлінні міліції Дмитру Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з узяття під варту на домашній арешт. Генпрокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, але під час її розгляду в суді 25 вересня Д.Садовник заявив, що його адвокат захворів, і попросив у суду перенести засідання. Суд призначив Д.Садовнику державного адвоката Ігоря Світличного й переніс розгляд апеляційної скарги на 26 вересня, проте цього дня І.Світличний подав клопотання про перенесення слухання справи, щоб ознайомитися з апеляцією, а також повідомив, що сам Д.Садовник також перебуває на лікарняному й готується до операції, через що колегія суддів Апеляційного суду Києва перенесла розгляд апеляції.

4 жовтня радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Д.Садовника оголошено в розшук у зв'язку з тим, що напередодні він не повернувся додому о 23.00, тому вважається таким, що втік з-під домашнього арешту. Дружина Д.Садовника заявила, що в п'ятницю вранці він сказав їй, що йде до поліклініки перевірити стан здоров'я, і після цього не виходив з нею на зв'язок.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА