15:22 06.10.2014

До Києва вночі прибуває делегація МКЧХ

2 хв читати
До Києва вночі прибуває делегація МКЧХ

До Києва в ніч на вівторок прибуває делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), повідомили в представництві МКЧХ в Україні.

"Справді, сьогодні вночі до Києва прилітає керівництво МКЧХ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі організації.

За словами співрозмовника агентства, у складі делегації керівник оперативної діяльності МКЧХ в Європі й Центральній Азії Лоран Корба (Laurent Corbaz), а також заступник з операційної діяльності Режис Савйо (Regis Savioz).

Програму візиту ще не затверджено, проте наразі вже передбачено зустрічі членів делегації з представниками органів виконавчої влади в Україні, а також робочі зустрічі з представниками місії МКЧХ в Україні.

Раніше МКЧХ призупинив свою операційну діяльність в Україні через загибель свого співробітника в Донецьку, громадянина Швейцарії Лорана дю Паск’є. "Наразі на всій території України ми призупинили операційну діяльність", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МКЧХ в понеділок.

За словами співрозмовника агентства, однією з головних причин призупинення роботи стала смерть їхнього співробітника в Донецьку. "Це одна з головних причин, оскільки ми маємо гарантувати безпеку наших співробітників", - заявив він.

За інформацією МКЧХ, нині тіло загиблого вивезено з Донецька, і в організації працюють над тим, щоб передати його родичам у Швейцарії.

Відповідаючи на запитання про можливість розподілу гуманітарної допомоги, що має прибути з Німеччини, в МКЧХ зазначили: "Ми в курсі, проте поки що не співпрацюємо з цього питання".

Як повідомлялося, 2 жовтня в результаті обстрілу бойовиків у Донецьку загинув співробітник МКЧХ 38-річний швейцарець Л. дю Паск’є.

В опублікованій у п'ятницю доповіді ОБСЄ зазначено, що співробітник МКЧХ загинув під час обстрілу, який, імовірно, здійснювали із системи залпового вогню "Ураган".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

Amnesty International засудила Росію за використання касетних боєприпасів проти мирного населення України

Садік Хан залишився мером Лондона на третій термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА