18:32 17.09.2014

"ЛНР" намагається взяти під контроль "Луганськгаз"

2 хв читати
"ЛНР" намагається взяти під контроль "Луганськгаз"

"ЛНР" намагається запровадити свій менеджмент у газопостачальну компанію "Луганськгаз", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на підприємстві.

"Вчора з'явилася новина – рішенням "ЛНР "у нас нібито новий голова правління... На повний зріст уже працюють фахівці з РФ", - заявив він.

Співрозмовник агентства додав, що законний менеджмент евакуйованиоз Луганська, а управління "Луганськгазу" фактично втрачено.

При цьому газ безконтрольно надходить до районів, зайнятих бойовиками.

"Газ іде, це оплачений Україною газ, "Луганськгаз" не може отримати гроші за нього - адже не працює банківська система", - заявив він.

За його словами, неможливо відключити газ на рівні самої компанії.

"Немає правових підстав. Крім того, ніхто на місці не дасть указівки відключити газ, а якщо дасть - його розстріляють або посадять у підвал... Можна лише поставити заслону на контрольованій Україною території - над цим має працювати "Укртрансгаз"... Якщо нічого не робити, то до кінця року в регіоні просто зникне до 1 млрд куб. м газу ", - резюмував він.

Як зазначив співрозмовник агентства, "ЛНР" обіцяє місцевому населенню постачати газ безкоштовно. За його даними, наразі РФ будує перемичку зі своєї території до газопроводу "Єлець-Аксай", який не експлуатується (на території Луганської області), що допоможе постачати паливо до цього регіону автономно від решти території України.

Акціонери "Луганськгазу" намагаються оформити через "Торгово-промислову палату" документи про настання форс-мажорної ситуації з цією компанією, щоб повернути ситуацію в правове русло й отримати бодай якісь інструменти впливу на ситуацію.

Як повідомлялося, "Луганськгаз" входить до групи "Регіональна газова компанія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА