15:09 01.09.2014

Співробітники СК РФ допитуватимуть українських полонених солдатів, деяких переправлять до Росії для суду - перехоплені спецслужбами України переговори

2 хв читати
Співробітники СК РФ допитуватимуть українських полонених солдатів, деяких переправлять до Росії для суду - перехоплені спецслужбами України переговори

Полонених українських військовослужбовців допитають фахівці Слідчого комітету РФ, деяких з полонених направлять до Росії, де стосовно них сфабрикують кримінальні справи, це випливає з телефонної розмови "прем'єра ДНР" Олександра Захарченка з головою Координаційного центру допомоги Новоросії" в Москві Олексієм Марковим.

У перехопленій українськими спецслужбами і оприлюдненій Інформаційно-аналітичним центром РНБО розмові О.Захарченко та О.Марков обговорюють організаційні моменти роботи в цьому напрямі.

О.Марков, зокрема, повідомляє, що найближчим часом уряди західних країн розглянуть питання визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями, після чого будуть введені санкції, тому, за його словами, Росії треба спрацювати на випередження. "На мене вийшли люди зі Слідчого комітету РФ з проханням встановити контакт із керівництвом ДНР із трьох питань", - говорить О.Марков прем'єру ДНР.

За його словами, перше питання стосується отримання інформації про затриманих високопоставлених українських військовополонених "з метою проведення розшукових і допитувальних заходів із можливим подальшим відкритим судовим процесом у Росії".

Також О.Марков повідомляє, що потрібна "будь-яка інформація про громадян РФ, які воюють на боці України". "Їм надано чіткий наказ про початок активних оперативних заходів стосовно цих громадян", - зазначає він.

"Вони (російська сторона - ІФ) готові неофіційно надіслати кілька досвідчених співробітників Слідчого комітету на територію Новоросії для надання допомоги новосформованим органам слідства Новоросії і для проведення допитів", - розповідає О.Марков щодо третього аспекту роботи з "ДНР".

При цьому він зазначає: "В ідеалі, якщо влада Новоросії зможе надати невелике приміщення з невеликим підвальчиком для тимчасового утримання особливо цікавих військовополонених... Люди зі Слідчого комітету готові надати будь-яке сприяння... для того, щоб проводити фільтрацію полонених".

Також О.Марков говорить про можливість вивезення українських військовополонених на територію Росії для подальших допитів і розслідування справ: "І можливо, за згоди керівництва Новоросії, окремі полонені будуть несподівано спливати на території РФ, де їх миттєво заарештовуватимуть за незаконний перетин кордону і одразу ж пускатимуть у провадження матеріали, які будуть зібрані ось у цьому центрі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА