13:59 25.07.2014

Бойовики беруть у заручники мирних громадян як "живий щит" - РНБО

1 хв читати
Бойовики беруть у заручники мирних громадян як "живий щит" - РНБО

Бойовики й надалі захоплюють у заручники мирних громадян на сході України, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"У Донецьку бойовики захопили кілька приватних підприємств, узявши в заручники працівників фірм, автобазу будівельно-монтажного експлуатаційного управління №7 "Донецької залізниці", - розповів він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

А.Лисенко також зазначив, що бойовики й надалі використовують мирне населення як "живий щит", а також розміщують свої вогневі позиції в житлових масивах і на території цивільних об'єктів.

Так, за його словами, з 19 до 25 липня правоохоронні органи зафіксували 22 випадки викрадення людей і 43 - незаконного захоплення транспортних засобів та мародерства.

"Бойовики розмістили десятки систем "Град" у людних кварталах: зокрема, в Горлівці поблизу шахти ім. Румянцева, у Харцизьку на території жеку №5, у селі Маломиколаївка неподалік від Красного Луча, в Первомайську поблизу ПТУ №31", - зазначив А.Лисенко.

Спікер інформцентру РНБО також повідомив, що "російські диверсанти" підірвали два мости у Стаханові Луганської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА