10:39 07.07.2014

Ахметов: Донбас бомбити не можна

2 хв читати
Ахметов: Донбас бомбити не можна

Український бізнесмен Рінат Ахметов вважає, що Донецьк, як і весь Донбас, бомбити не можна, а треба сідати та стіл переговорів і вирішувати конфлікт мирним шляхом.

"Донецьк бомбити не можна. Донбас бомбити не можна. Не можна руйнувати міста, не можна руйнувати селища, не можна руйнувати інфраструктуру. А найголовніше – не можна допустити того, щоб гинули і страждали люди. Донецьк – столиця Донбасу, а Донбас – це символ праці. Тут живуть сильні, працелюбні та гідні люди. Горді люди, мужні люди, душевні люди. А найголовніше - мирні люди", - сказав Р.Ахметов в інтерв'ю каналу "Україна" в неділю, повідомляє прес-служба бізнесмена.

Відповідаючи на запитання, як можна вирішити конфлікт на Донбасі, Р.Ахметов наголосив: "Переговорами, переговорами і ще раз переговорами. Іншої дороги немає. І згадайте мої слова - все одно все закінчиться переговорами, і все закінчиться миром".

"Я не хочу, щоб труни з Донбасу поверталися на Західну Україну, я не хочу, щоб труни поверталися на Центральну Україну, до інших регіонів нашої країни. Я не хочу, щоб люди гинули на Донбасі. Тому я завжди закликав, закликаю і буду всіх закликати до миру", - зазначив Р.Ахметов.

Бізнесмен також переконаний, що мир на Донбасі можливий, і, на його думку, Донбас має бути в єдиній Україні.

"Мир над головою - це найголовніше! Щасливий Донбас – це тоді, коли люди мають гідну роботу, гідну зарплату та гідне життя. Щасливий Донбас – це тоді, коли нас шанують, шанують нашу пам'ять, шанують наше право говорити російською мовою, шанують наші свята, шанують наші традиції та шанують наші амбіції. Особисто я щасливий Донбас бачу лише в єдиній Україні", - підсумував Р.Ахметов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА