17:00 02.07.2014

СБУ встановила особу одного з ватажків бойовиків, що діють в Донбасі

2 хв читати
СБУ встановила особу одного з ватажків бойовиків, що діють в Донбасі

Служба безпеки України встановила особу ватажка бойовиків, який власноруч зривав українські прапори в Криму, а згодом обстрілював сили АТО в Донецькій області, повідомляє прес-центр СБУ.

"Служба безпеки України встановлює і привертає до кримінальної відповідальності учасників бандформувань, що фінансуються та контролюються спецслужбами РФ на сході України. Встановлено особу одного з ватажків бойовиків на прізвисько "Якут-снайпер", група якого за завданням спецслужб РФ чинить збройний опір силам АТО і тероризує мирне населення в Донецькій області", - йдеться в повідомленні прес-центру відомства.

У СБУ повідомляють, що "Якут" - громадянин України Сяткін Денис Володимирович, 1972 р.н., уродженець м. Магнітогорськ Челябінської області Росії. "У лютому-березні цього року він здійснював протиправні дії в складі незаконного воєнізованого формування, яке брало участь в окупації АР Крим російськими військовими, особисто знімав український державний прапор із будівлі міськвиконкому в Сімферополі", - зазначає відомство.

За інформацією СБУ, згодом під керівництвом свого куратора з ФСБ РФ капітана Олександра Обера "бойовик готувався до перекідування на схід України для організації терактів і диверсій". "Якут" пройшов спеціальне навчання на тренувальній базі спецслужб РФ під Ростовом", - зазначають в спецслужбі.

У прес-центрі інформують, що 20 червня цього року група Сяткіна - "Якута" незаконно перетнула державний кордон України в районі населеного пункту Дмитрівка Донецької області у складі колони російської військової техніки (5 танків, 7 БМП і кілька КамАЗів).

"Наприкінці червня "Якут" і його бандити підступно обстрілювали позиції сил АТО в Сніжнянському районі Донецької області. За скоєні злочини бойовики отримували плату до двох тисяч доларів США", - йдеться в інформації прес-центру СБУ.

При цьому у відомстві зазначають, що за отриманими даними, після відновлення бойових дій в зоні АТО цей чоловік вирішив бігти, підбурюючи до цього інших бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА