10:04 23.06.2014

Генпрокуратура на початку липня ознайомить підозрюваних у вбивствах на Майдані з доказами їхньої провини

1 хв читати

Генеральна прокуратура України завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення "Беркут" МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого, заявив генеральний прокурор Віталій Ярема.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генпрокуратури, за підсумками Дня відкритих дверей в Головному слідчому управлінні відомства, організованого спеціально для родичів загиблих із "Небесною сотні", В.Ярема повідомив, що на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень.

За його словами, для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів зі свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких у кінцевій редакції було сформульовано підозру у перевищенні влади, скоєнні умисних вбивств і замахів на вбивства за обтяжувальних обставин.

"Встановити істину і притягнути всіх винних у скоєнні злочинів на Майдані залишається нашим головним пріоритетом", - наголосив В.Ярема і додав, що на це спрямовані кращі сили Генпрокуратури, і відомство максимально відкрито для співпраці з громадськістю.

Генпрокурор наголосив, що згодом обвинувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе визначити ступінь провини за масові вбивства на Майдані і покарання - аж до довічного ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Унаслідок ворожого удару по Полтавському району кількість постраждалих зросла до 22 людей, серед них троє дітей - ОВА

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА