17:35 10.06.2014

Махніцький: самопроголошеним керівникам ДНР оголошено про підозру у створенні терористичної організації

2 хв читати
Махніцький: самопроголошеним керівникам ДНР оголошено про підозру у створенні терористичної організації

Самопроголошеному уряду так званої Верховної ради самопроголошеної Донецької народної республіки Денису Пушиліну і прем'єр-міністру ДНР Олександру Бородаю повідомлено про підозру у створенні терористичної організації та вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, а також зміни меж території та державного кордону України.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури України, про це повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький у вівторок.

Дії цих осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 109 (вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.110 (здійснення дій із метою зміни меж території або державного кордону) і 1 ч. ст.258 - 3 (створення терористичної організації, участь у ній, організаційне чи інше сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що протягом березня-травня 2014 р. ці особи вчинили цілеспрямовані дії, спрямовані на створення терористичної організації "Донецька народна республіка", діяльність якої полягала у вчиненні актів тероризму, залякуванні населення, вбивстві громадян і захоплення адміністративних будівель. Це, у свою чергу, призвело до дестабілізації суспільно-політичної ситуації як у регіоні, так і в державі загалом", - наголошується в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що 2 травня 2014 р. Д.Пушиліна оголошено в розшук, і за клопотанням прокуратури суд дав дозвіл на його затримання з метою розгляду питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Наразі аналогічне клопотання підготовлено щодо О.Бородая.

Санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років; санкція ч. 1 ст.258-3 КК України передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА