12:46 25.02.2016

Колишнього в.о. генерального прокурора України Махніцького викликано на допит як свідка - Генпрокуратура

2 хв читати

Колишній виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький викликаний на допит як свідок у кримінальному провадженні щодо перевищення повноважень посадовцями Генеральної прокуратури України, які перешкоджали проведенню розслідування в кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, повідомляє Генеральна прокуратура України.

"Під час проведення досудового розслідування вживаються заходи - виклик для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні колишнього в.о. генерального прокурора України О.Махніцького, оскільки останній на систематичні виклики до слідчого не з'являється", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер.

Згідно з повідомленням, О.Махніцький викликаний на допит у рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України за фактами перевищення повноважень посадовцями Генеральної прокуратури України своїх службових повноважень, які перешкоджали проведенню досудового розслідування в кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям.

Як уточнили в четвер агентству "Інтерфакс-Україна" в Генеральній прокуратурі України, йдеться про допит у рамках розслідування "майданівських справ".

Як повідомили в Генпрокуратурі, в період з грудня 2015 року до лютого 2016 року органом досудового слідства здійснювалися телефонні дзвінки на номер, який був у користуванні колишнього в.о. генерального прокурора України О.Махніцького, з метою запросити останнього для допиту як свідка у вищезгаданому кримінальному провадженні, проте під час цих дзвінків встановлено, що цей номер оператором мобільного зв'язку не обслуговується.

Листами на замовлення Генпрокуратура направила повістки О.Махніцькому на адреси його проживання в м. Львові і м. Києві, проте повістки повернулися в Генеральну прокуратуру України у зв'язку з тим, що адресат за вказаними адресами не мешкає.

"Махніцький Олег Ігоревич, згідно з вимогами ст. 133, 135 Кримінального процесуального кодексу України, викликається до старшого слідчого в особливо важливих справах головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Козюри Г.А. для допиту як свідка в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

О.Махніцький був в.о. генпрокурора з 25 лютого до 18 червня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА