18:42 13.05.2014

Яценюк запевнив Брюссель, що Київ за 10 днів сплатить газові борги, якщо Москва повернеться до колишньої ціни

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запевняє Брюссель у готовності України сплатити рахунки за газ протягом десяти днів після підписання документа з "Газпромом", яким буде продовжено колишню ціну на газ, - $268 за 1000 куб. м.

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу, у свою чергу, сподівається, що питання буде вирішено до кінця травня у рамках тристоронніх переговорів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це вони заявили у вівторок у Брюсселі на прес-конференції, що відбулася після двосторонньої зустрічі українського уряду та Європейської Комісії.

"Ми направили офіційну пропозицію "Газпрому", в якій зазначили, що якщо Росія продовжить ціну, яка була раніше, - $268, Україна за десять днів терміново погасить газові борги, але спочатку ми маємо підписати угоду", - заявив А.Яценюк.

У зв'язку з цим Ж.М.Баррозу назвав "кроком у позитивному напрямку" тристоронні переговори для вирішення спірних питань.

"Ми чекаємо на дату та намагаємося організувати тристоронню зустріч, і ми сподіваємося, що досягнемо прогресу до кінця травня. Ніхто не зацікавлений у тому, щоб розвивати цю ситуацію. Росія не повинна грати ігри в енергетику", - сказав він.

Ж.М.Баррозу заявив, що ЄС зацікавлений мати конструктивні відносини з обома сторонами, що буде "виграшною для всіх ситуацією".

Крім того, український прем'єр нагадав про анексію Криму та "крадіжку" Росією такого підприємства, як "Чорноморнафтогаз". "Вони вкрали понад 2 млрд кубічних метрів нашого газу (на рік - ІФ)", - вважає він.

А.Яценюк також нагадав про намір українського уряду привести Росію до суду, якщо вона не перегляне договору з тим, щоб він відповідав ринковим умовам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА