18:30 08.05.2014

Турчинов доручив забезпечити необхідні умови для роботи органів ведення Держреєстру виборців у Донецькій та Луганській областях на виборах

2 хв читати

Нарада з окремих питань підготовки позачергових виборів президента України 25 травня відбулася в четвер за ініціативою Центральної виборчої комісії під головуванням в. о. президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

"Керівникам правоохоронних органів було дано доручення вжити вичерпних заходів для гарантування безпеки виборців у день голосування, нормального функціонування окружних і дільничних виборчих комісій, особистої безпеки їхніх членів, належної охорони виборчої документації. Також було дано доручення забезпечити необхідні умови для роботи органів ведення державного реєстру виборців у Донецькій та Луганській областях", - повідомляє прес-служба ЦВК.

Згідно з інформацією, станом на четвер залишається заблокованим доступ до бази даних реєстру для 34 органів ведення з 62, які утворені в Донецькій області, 3 органів із 34 - у Луганській.

Крім того, внаслідок протиправного перешкоджання роботі окружних виборчих комісій своєчасно не утворено дільничні виборчі комісії в 12 округах Донецької області та одному - в Луганській, наголошує прес-служба ЦВК.

"Підсумки наради дають серйозні підстави сподіватися, що, незважаючи на деякі песимістичні прогнози, позачергові вибори президента України 25 травня відбудуться на всій території України, в усіх її регіонах, де проведення голосування передбачено законом. Також є всі підстави розраховувати і на те, що всі без винятку виборчі комісії зможуть скласти відповідні протоколи та належним чином доправити їх до Центральної виборчої комісії після дня голосування", - йдеться в повідомленні Центрвиборчкому.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ та в. о. міністра оборони Арсен Аваков і Михайло Коваль, в. о. генерального прокурора Олег Махніцький, глава СБУ Валентин Наливайченко, представники інших органів і відомств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА