08:34 25.02.2014

УПЦ (МП) заявляє про готовність до діалогу з УПЦ-КП і УАПЦ

2 хв читати

Священний синод Української православної церкви (Московського патріархату) висловив готовність до продовження діалогу з УПЦ Київського патріархату та Українською автокефальною православною церквою (УАПЦ) і створив відповідну комісію.

"Ухвалили: 1. Засвідчити готовність до продовження діалогу з УПЦ-КП і УАПЦ; 2. Створити комісію для діалогу з представниками УПЦ-КП і УАПЦ", - зазначається в журналі засідання Священного синоду УПЦ (МП), розміщеному на сайті Церкви.

Таке рішення було ухвалено у відповідь на звернення Священного синоду УПЦ-КП від 22 лютого про необхідність невідкладного подолання розділення Православної церкви в Україні.

Комісію від УПЦ (МП) очолив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків, архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан. До складу комісії також увійшли: архієпископ Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, єпископ Львівський і Галицький Філарет, відповідальний секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків протоієрей Микола Данилевич, проректор із науково-богословської роботи Київської духовної академії та семінарії Володимир Бурега.

22 лютого Священний синод УПЦ-КП звернувся до УПЦ (МП) щодо необхідності невідкладного подолання розподілу Православної церкви в Україні.

"Звертаємося до єпископату та духовенства Української православної церкви (Московського патріархату) - нам треба відкинути всі колишні образи й залишити в минулому суперечки. Повинні негайно розпочати діалог про об'єднання в єдину Помісну православну церкву. Переконані, що Вселенський Патріарх і більшість інших Помісних православних церков радо приймуть наше спільне рішення про подолання в Україні церковного розподілу й визнають автокефалію єдиної УПЦ", - наголошувалось у зверненні УПЦ-КП.

УПЦ (МП) і УПЦ-КП розпочинали підготовку до діалогу в 2009 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА