11:32 10.12.2013

Лише 38,5% учасників акції на майдані Незалежності підтримують звільнення Тимошенко - соцопитування

2 хв читати
Лише 38,5% учасників акції на майдані Незалежності підтримують звільнення Тимошенко - соцопитування

Переважна більшість учасників акції протесту, яка відбувається на майдані Незалежності в Києві, готові піти з нього тільки після виконання всіх висунених вимог.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 7 і 8 грудня.

Учасники акції на Майдані підтримують такі вимоги: звільнення заарештованих учасників Майдану та припинення репресій - 81,8%, відставка уряду - 80,1%, негайне підписання угоди про асоціацію з ЄС - 71%, відставка Віктора Януковича з посади глави держави та проведення дострокових президентських виборів в Україні - 75%, порушення кримінальних справ стосовно винних у побитті мирних демонстрантів - 57,6%, розпуск Верховної Ради України та призначення дострокових парламентських виборів - 55,6%.

Водночас вимоги про звільнення Юлії Тимошенко підтримують 38,5% опитаних, вимоги змінити Конституцію і повернутися до конституційного ладу 2004 року підтримують 37,9%, порушення кримінальних справ стосовно всіх, хто був задіяний у корупції, - 49,6%, загальне підвищення рівня життя людей - 46,9%.

Готові піти з Майдану лише після виконання всіх вимог 77,4% мітингувальників, готові задовольнитися виконанням кількох основних вимог - 23,1%, бодай деяких вимог - 14,2%.

Крім того, 7,3% учасників акції готові залишити Майдан з причин, які не дають стояти там постійно (робота, навчання тощо), 6,5% - через втому й погане самопочуття, 5,3% - через розчарування в лідерах, 6,3% - через холод.

У разі репресій проти учасників Майдану готові його залишити 3,3%, через розчарування у спроможності людей що-небудь змінити - 1,6%, якщо більшість учасників акції протесту залишать його організовано - 5,7%, якщо з Майдану підуть друзі та знайомі - 1,1%.

51,3% опитаних згодні з проведенням круглого столу за участю влади, опозиції та громадських лідерів за посередництва міжнародних організацій; 41,5% вважають, що ніяких переговорів із владою проводити не треба, не змогли відповісти на це запитання 7,2%.

Загалом під час дослідження було опитано 1037 учасників акції протесту на Майдані за методикою, яка забезпечує випадкову вибірку його учасників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА