13:33 31.10.2013

Янукович доручить Генпрокуратурі з’ясуванням питання демонтажу "хати чумака " на батьківщині Шевченка

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович доручить Генеральній прокуратурі в найкоротші терміни розглянути обставини демонтажу "хати чумака" в Національному заповіднику "Батьківщина Тараса Шевченка".

"В активній фазі наразі перебуває робота Національного музею Тараса Шевченка. Водночас у ЗМІ з'явилася численна негативна інформація з приводу цієї роботи. Щоб встановити істину навколо демонтажу хати чумака в с. Моринці, я доручу Генпрокуратурі України в найкоротші терміни здійснити перевірку обставин демонтажу і надати правову оцінку", - сказав В.Янукович у четвер під час виступу на гуманітарній раді у Києві.

Водночас він наголосив, що надалі органи місцевої влади мають вкрай обережно підходити до таких питань. "Надалі вимагаю від усіх керівників регіонів у процесі підготовки до ювілею (200- річчя від дня народження Т.Шевченка - ІФ) діяти прозоро", - сказав В.Янукович.

Розповідаючи про подальші заходи щодо підготовки до ювілею, президент зазначив, що необхідно прискорити роботу щодо створення єдиної інформаційної мережі і нового освітнього порталу, що стосується діяльності Т.Шевченка, а також реконструкцію і будівництво нових доріг до місць, пов'язаних із життям поета.

Як раніше повідомили низка ЗМІ, під час реконструкції було знищено автентичну "хату заможного чумака", зведену в 1854 році, що була об'єктом Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка". В останні кілька років будівля нібито перебувала в аварійному стані і туди не пускали відвідувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА