13:07 31.10.2013

Апеляційний суд підтвердив законність арешту Маркова

2 хв читати

Апеляційний суд міста Києва підтвердив законність узяття під варту колишнього народного депутата Ігоря Маркова, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Олександр Казарновський.

"Апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського суду. Апеляцію не задовольнили", - сказав захисник.

Він висловив обурення тим, що апеляційний суд не врахував аргументи захисту про незаконність узяття І.Маркова під варту й відсутність будь-яких підстав для його арешту.

Відповідаючи на запитання про самопочуття І.Маркова, адвокат повідомив: "Він почувається погано, десять днів не їв". І, незважаючи на це, за словами О.Казарновського, І.Маркова доставили в четвер на засідання апеляційного суду.

Також адвокат повідомив, що його підзахисний продовжує перебувати в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ), а не в СІЗО, як того вимагає закон, оскільки після обрання запобіжного заходу у вигляді арешту люди мають перебувати слідчому ізоляторі.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року ухвалив постанову за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І.Маркова, й фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. І.Марков був членом фракції Партії регіонів.

20 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата І.Маркова. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата І.Маркову не нараховується, а його картку для голосування заблоковано.

22 жовтня І.Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА