17:01 23.10.2013

Екс-нардепа Маркова заарештували до 20 грудня за рішенням суду

2 хв читати
Екс-нардепа Маркова заарештували до 20 грудня за рішенням суду

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутатові Ігорю Маркову у вигляді утримання під вартою до 20 грудня 2013 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суддя Печерського райсуду Руслан Козлов прийняв і оголосив у середу.

Сторона обвинувачення аргументувала необхідність арешту І.Маркова у зв'язку з тим, що слідство має докази, які свідчать, що, перебуваючи на волі, підозрюваний може переховуватися від слідства, а також впливати на свідків. Крім того, прокурори наполягали, що екс-депутат може переховувати або спотворювати речі або документи, які мають значення для з’ясування обставин правопорушення, а також перешкоджати встановленню істини в кримінальному провадженні.

У свою чергу адвокат І.Маркова Олександр Казарновський заявив під час судового засідання, що його підзахисний не має наміру переховуватися від слідства та суду.

За словами дружини екс-депутата Інни, І.Марков хворий - у нього підвищена температура.

Раніше в середу перед початком судового засідання І.Марков повідомив, що оголосив голодування: "Я оголосив голодування. Я нічого не їм уже добу".

Захист І.Маркова має намір оскаржити рішення Печерського районного суду в апеляційному суді.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи мають вони намір оскаржити ухвалену в середу постанову суду про обрання запобіжного заходу екс-нардепові у вигляді утримання під вартою, його дружина Інна Маркова заявила: "Будемо, звісно. На це дається п’ять днів".

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року ухвалив постанову за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І.Маркова, й фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. І.Марков був членом фракції Партії регіонів.

20 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата І.Маркова. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата І.Маркову не нараховується, а його картку для голосування заблоковано.

22 жовтня І.Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА