18:30 22.10.2013

Україна за участь у миротворчих операціях отримала від ООН $ 354 млн за 10 років, але з них до спецфонду Міноборони нічого не надійшло - Литвин

2 хв читати

Керівник комітету з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин заявляє, що участь українських військовослужбовців у миротворчих операціях не впливає на посилення політичної й економічної присутності України в цих країнах.

"Військові присутності не пов'язуються з посиленням політичної й економічної присутності в тих країнах, де виконують наші військові місії. Це головна проблема, яка потребує координації зусиль на рівні уряду. Відповідна робота практично не проводиться - цю функцію має виконувати Рада національної безпеки і оборони", - заявив В.Литвин під час обговорення доповіді Кабінету Міністрів України про участь України в діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки в 2012 році, з яким виступив у вівторок перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

За словами голови комітету, участь українських військовослужбовців у миротворчих операціях під егідою ООН є дуже корисною для України, яка за 10 років отримала в державний бюджет $354 млн. Однак, за словами В.Литвина, усі ці кошти потрапляють у загальний фонд, а до спеціального фонду Міністерства оборони з цих коштів не надходить нічого.

Він також нагадав, що в миротворчих операціях загинув 21 український військовослужбовець, з них лише 14 – під час виконання бойових завдань. "Це теж велика проблема", - наголосив В.Литвин.

Як зазначив у своїй доповіді Р. Демченко, сьогодні військовослужбовці Збройних сил України та працівники Міністерства внутрішніх справ України беруть участь у 13 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, з них 7 - в операціях під егідою ООН. "Загалом наша держава посідає третє місце в Європі після Італії та Франції за кількістю миротворців в операціях ООН з підтримання миру", - наголосив Р. Демченко.

Він нагадав, що участь українських миротворців в операціях ООН з підтримання миру дає значні надходження до бюджету. За словами Р. Демченка, у 2010 році секретаріат ООН компенсував Україні близько $18 млн, у 2011 - близько $20 млн і в 2012 - близько $27 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА