16:10 05.09.2013

Колишнього лідера пакистанського угруповання заарештували за підозрою в причетності до вбивства українських альпіністів - ЗМІ

2 хв читати

Заарештовано колишнього лідера забороненого в Пакистані угруповання "Техрік-і-Талібан Пакистан". Він може бути причетний до вбивства українських альпіністів біля гори Нанга Парбат, повідомляє в четвер пакистанський портал geo.tv.

Згідно з інформацією поліції, заарештовано також інших терористів угруповання, які можуть бути причетні до вбивств іноземних туристів і поліцейських офіцерів. "Один із них - колишній емір забороненої Tehrik-i-Taliban Pakistan", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 23 червня внаслідок атаки бойовиків на табір альпіністів на півночі пакистанського Кашміру загинули троє харківських альпіністів і двоє словаків, які в складі міжнародної групи планували зійти на гору Нанга Парбат (8125 м, Пакистан). Бойовики вбили також двох китайців, литовця, непальця, двох словаків. Крім того, серед жертв - один турист із подвійним американсько-китайським громадянством.

Трагедія сталася в північній частині Кашміру - регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбезпечніших областей Пакистану, але останніми роками там було зафіксовано кілька нападів бойовиків на представників шиїтської меншини.

Відповідальність за вбивство туристів узяло на себе пакистанське воєнізоване угрупування "Джундулла" (Jundullah). Пізніше про свою причетність заявив пов'язаний із "Джундуллою" рух "Техрік-і-Талібан Пакистан".

20 серпня "5 канал" повідомив, що поліція Пакистану заарештувала понад 20 осіб, підозрюваних у нападах на місцевих жителів та іноземців. Ця група терористів могла бути причетна до нападу та вбивства українських та інших іноземних альпіністів 23 червня.

МЗС України заявило, що причетність затриманих терористів до вбивства українських альпіністів не підтверджується.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА