20:36 03.09.2013

Парламенту пропонують закріпити монополію на організацію лотерей в Україні за Ощадбанком

2 хв читати

Верховній Раді пропонують закріпити абсолютну монополію на організацію лотерей в Україні за Державним ощадним банком України (Ощадбанк, Київ).

Відповідний законопроект зареєстровано в парламенті 2 вересня (№3161), ініціатором змін виступив член Комітету Верховної Ради з питань фінансів та банківської діяльності Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів).

"Для забезпечення надходжень до державного бюджету України, належного контролю за проведенням лотерей пропонується запровадити в Україні абсолютну монополію на лотерейну діяльність. Зазначена монополія полягатиме в тому, що в Україні діятиме єдиний організатор державних лотерей в особі Державного ощадного банку", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, текст якої розміщено на веб-сайті парламенту.

Згідно із запискою, чинний закон про держлотереї дає можливість працювати існуючим приватним операторам лотерей.

Тому у законопроекті пропонується, зокрема, заборонити будь-яким іншим операторам, окрім Ощадбанку, якимсь чином провадити лотерейну діяльність.

Крім того, пропонується передбачити використання коштів від проведення держлотерей для фінансування видатків соціального характеру з держбюджету, за винятком 25%, які спрямовуватимуться для погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадбанку колишнього СРСР.

Як повідомлялося, в Україні з 2005 року діяв мораторій на видачу ліцензій на ведення господарської діяльності з випуску та проведення лотерей. Міністерство фінансів у лютому-березні 2001 року видало чотири ліцензії терміном на 12 років: ТОВ "М.С.Л.", підприємству зі 100-відсотковими іноземними інвестиціями "Українська національна лотерея", ЗАТ "Патріот" та Ощадбанку.

Верховна Рада 5 липня 2012 року ухвалила закон про держлотереї в Україні, яким ввела держмонополію на організацію та проведення лотерей. Згідно з ухваленим законом, наявні чотири ліцензовані оператори лотерей могли працювати до закінчення терміну дії ліцензій (лютий-березень-2013) і продовжувати свою діяльність до моменту проведення Мінфіном конкурсу з відбору нових операторів.

Проте уряд продовжив на рік - до лютого-березня-2014 - ліцензії всім чотирьом лотерейним операторам країни: відповідне рішення закріплено постановою №528 від 1 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА