13:15 28.08.2013

Корпорацiя "Богдан" розпочала повномасштабне виробництво легкових автомобiлiв JAC

2 хв читати

Корпорацiя "Богдан", один iз найбiльших вiтчизняних виробникiв автомобiльної технiки усiх типiв, взялася за повномасштабне виробництво легкових автомобiлiв JAC на автозаводi в Черкасах, розпочавши випуск пiлотної партiї.

Як повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" прес-секретар корпорацiї в середу, першим iз конвеєра зiйде седан С-класу J5, а в листопадi поточного року "Богдан" розпочне випуск ще однiєї моделi - компактного кросовера S5.

Вiн нагадав, що розширення модельного ряду автомобiлiв, якi виробляють в Українi, стало можливим завдяки крокам держави щодо захисту внутрiшнього ринку: введення додаткових мит на iмпорт готових авто та утилiзацiйного збору.

"Безумовно, збiльшення обсягiв виробництва на автозаводi в Черкасах приведе до збiльшення вiдрахувань до бюджетiв усiх рiвнiв i соцiальних фондiв, а також дасть змогу автовиробникам запропонувати нижчi цiни на авто для покупцiв", - наводить прес-секретар слова президента корпорацiї Олега Свинарчука.

Згiдно з прогнозом фахiвцiв компанiї, iз початком серiйного виробництва автомобiлiв JAC їх вартiсть для покупцiв у середньому вдасться знизити на 10 тис. грн.

"Пiсля органiзацiї виробництва на заводi в Черкасах планується знизити вартiсть седана J5 з 104,9 тис. грн до 99,9 тис. грн, а орiєнтовна вартiсть базової комплектацiї кросовера S5 iз початком виробництва становитиме близько 139 тис. грн", - уточнив С.Красуля.

Ранiше повiдомлялося, що вже на першому етапi корпорацiя планує досягти рiвня локалiзацiї понад 50%, що дасть змогу експортувати авто за межi України, насамперед до Росiї.

Як повiдомлялося, у вереснi в торговельнiй мережi корпорацiї розпочнеться продаж п'яти моделей автомобiлiв JAC, на якi вже оголошено цiни.

Зокрема, флагман модельної лiнiйки - седан J5 iз бензиновим двигуном 1,499 л (Євро-4) коштуватиме вiд 104,9 тис. грн, iз двигуном 1,8 л та АКП - вiд 129,9 тис. грн, а кросовер S5 - вiд 154 тис. грн (iз 2-лiтровим двигуном).

АК "Богдан Моторс" нинi об'єднує виробничi активи корпорацiї "Богдан" iз виробництва легкових автомобiлiв потужнiстю 120-150 тис. од. у Черкасах та автобусiв i тролейбусiв у Луцьку потужнiстю 6 тис. на рiк.

Дизайн легкових автомобiлiв JAC розробляло iталiйське дизайнерське бюро Pininfarina, а за результатами краш-тесту С-NCAP вони мають п'ять зiрок (найвищий бал).

В Українi на сьогоднi продається лише комерцiйна автотехнiка JAC.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА