13:51 10.08.2013

Попередні результати розслідування втечі Мельника оприлюднять наступного тижня - МВС

2 хв читати

У МВС України обіцяють оприлюднити наступного тижня попередні результати розслідування втечі з-під домашнього арешту екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.

"Нинішні версії про те, що це технічний фактор або людський, але ми поки що офіційно сказати не можемо. Розпочалось службове розслідування, попередні результати якого буде оприлюднено наступного тижня", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков у п'ятницю.

Говорячи про заяву адвоката П.Мельника Олексія Назаренка про те, що екс-ректор у суботу зателефонував слідчому і повідомив про намір повернутися під домашній арешт, С.Бурлаков сказав: "У мене такої інформації немає. Я її підтвердити не можу".

"Якби цей дзвінок був, то ми його не шукали б. Ми займаємося пошуком Мельника, його оголошено у всеукраїнський розшук", - наголосив він.

Як повідомлялося, П.Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його в розшук. С.Бурлаков повідомив, що одразу після надходження сигналу тривоги вранці 9 серпня на місце виїхала оперативна група, яка знайшла браслет, якого раніше позбувся П.Мельник.

Екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабар у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців процедура була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якої було застосовано такий спецзасіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА