20:28 02.08.2013

Пацієнти з ВІЛ/СНІД клініки Громашевського до кінця серпня переїдуть у нові корпуси, сподіваються в пацієнтській організації

2 хв читати

У пацієнтській організації ЮКАБ розраховують, що до кінця серпня корпуси на вулиці Амосова в Києві будуть готові прийняти пацієнтів із ВІЛ/СНІД клініки Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В.Громашевського.

"28 серпня все має завершитися, 28 серпня вже треба госпіталізувати стаціонарних хворих. Ми сподіваємося, що це станеться раніше, до Дня Незалежності", - сказав голова пацієнтської організації Дмитро Шерембей у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він наголосив: "Ми зосереджені на тому, щоб вчасно ввели в експлуатацію будівлю, яку готують під лікарню, і туди переїхали пацієнти у будь-якому режимі, аби лиш не припинявся процес видачі антиретровірусної терапії та надання стаціонарної допомоги".

За словами Д.Шерембея, після переїзду частину обладнання та меблів буде оновлено.

"Ми щотижня їздимо на об'єкт, дивимося, в якому режимі триває будівництво. Ми задоволені темпом та якістю роботи. І водночас тримаємо руку на пульсі, щоб усе вчасно здали і люди заїхали в зручні умови", - сказав він.

Він також зазначив, що пацієнтів запевнили, що кількість ліжок у клініці після переїзду буде збережено, а деякі відділення, ймовірно ВІЛ/СНІД, буде розширено. На сьогодні, за словами Д.Шерембея, відділення для лікування пацієнтів із ВІЛ/СНІД розраховано на 27 ліжок.

Як повідомлялося раніше, медперсонал клініки і в пацієнтській організації висловлювали побоювання у зв'язку з поспішним переїздом лікарні.

У Національній академії медичних наук пояснили, що згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, територію, на якій нині розміщується лікарня біля Києво-Печерської лаври, буде передано Міністерству культури, а клініка переїде до корпусу на вул. Амосова, 5 та вул. Галицькій, 4. Зокрема, обстеження та лікування ВІЛ-інфікованих в майбутньому відбуватиметься в корпусах на вул. Амосова.

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов раніше заявив, що Інститут епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського має бути науково-дослідною установою, а для лікування ВІЛ-інфікованих є необхідні умови в регіонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА