14:31 19.07.2013

Дієтологи радять для уникнення літніх отруєнь не купувати готову їжу в місцях стихійної торгівлі та берегти страви від комах

1 хв читати

Для уникнення кишкових отруєнь улітку необхідно дотримуватися правил безпечного харчування, радить головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець.

"Для того, щоб уберегтися від кишкових отруєнь і токсикоінфекцій, потрібно дотримуватися певних правил безпечного харчування", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Зокрема, за словами дієтолога, необхідно забезпечити чистоту всього, що має стосунок до їжі та напоїв, починаючи з рук і закінчуючи кухонним приладдям, створити відповідні умови зберігання продуктів, ретельно розділяти готові продукти харчування і сирі, берегти їжу від впливу комах і гризунів, ретельно обробляти страви з м'яса та риби, вживати лише свіжі, без ознак зіпсованості фрукти, овочі та молочні продукти, не купувати продукти харчування і готову їжу в місцях стихійної торгівлі.

О.Швець також зазначив, що в період високих температур дуже важливо вживати велику кількість рідини. Зокрема, медики рекомендують випивати щонайменше 2-3 л рідини на добу, а також обережно ставитися до вживання спиртних напоїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА